четвер, 10 грудня 2020 18:06

Українців попередили про напади злочинців на інтернет-акаунти

Українців попередили про напади злочинців на інтернет-акаунти
Якщо є підозра, що на акаунт зайшла стороння особа - потрібно негайно змінити пароль. Фото: unsplash.com

Українці повинні подбати про захист своїх інтернет-акаунтів. Через них зловмисники можуть викрасти особисту інформацію громадян, у тому числі - фінансову.

Щоб не стати жертвою хакерів варто дотримуватися правил безпеки, розповідає кіберполіція у Facebook.

По-перше, українцям радять надавати перевагу сервісам з двофакторною аутентифікацією. Також варто використовувати надійні, складні паролі до акаунтів. Якщо є підозра, що на акаунт зайшла стороння особа - потрібно негайно змінити пароль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта попередила про нову схему шахрайства

У кіберполіції наголошують, що ніколи не можна переходити за сумнівними гіперпосиланнями з листа, який надійшов електронною поштою та не варто пересилати у месенджерах конфіденційну інформацію та фото документів.

"Пам'ятайте: ваша електронна поштова скринька – універсальний ключ до інтернет-акаунтів. У разі її зламу ви втратите контроль над усіма своїми акаунтами. Особливу увагу надайте захисту поштової скриньки", – йдеться у повідомленні.

Українським геймерам треба бути пильними: в інтернеті почастішали випадки викрадення грошей з ігрових рахунків, їхніх акаунтів, віртуальної зброї та інших цінностей.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про напади злочинців на інтернет-акаунти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі