четвер, 23 травня 2024 16:44

У "Слузі народу" заявили про підвищення податків

У "Слузі народу" заявили про підвищення податків
Зміни будуть стосуватися бюджетоутворюючих податків, сказав нардеп. Фото: НБУ

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Слуга народу" Данило Гетманцев сказав про плани підвищити окремі податки для наповнення бюджету.

За його словами, цей крок є безальтернативним, повідомила LIGA.net.

Для фінансування армії у 2024 році не вистачає не менше ніж 300 млрд грн, сказав Гетманцев.

"Яким чином можна зібрати такі гроші? Їх неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни будуть стосуватися бюджетоутворюючих прямих і непрямих податків у тому числі ПДВ, військового збору та акцизів. Чи добре це для економіки? Ні", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подорожчав, а курс євро стрімко впав

Гетманцев додав, що одночасно з підвищенням податків планують посилення контролю за витрачанням грошей з бюджету, детінізацію і боротьбу з контрабандою.

"Утім, це не альтернатива, а обов'язкове доповнення до економіки і бюджету, що оперують в умовах воєнного часу", - сказав нардеп.

У державному бюджеті утворився розрив у $5 млрд, необхідних на закупівлю зброї, сказав міністр фінансів Сергій Марченко. У найближчі тижні буде місія Міжнародного валютного фонду, повідомив міністр.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" заявили про підвищення податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі