четвер, 15 березня 2012 11:23

У Росії немає грошей на модернізацію української "труби" - експерт

У Росії немає грошей на модернізацію української "труби" - експерт

Глава правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик висловив сумнів у доцільності створення Україною та Росією двостороннього консорціуму на базі української газотранспортної системи (ГТС).

"Питання не у тому, об'єднуватися чи не об'єднуватися. Питання у формі цього консорціуму і обов'язках його членів. Якщо ми говоримо про гіпотетичний консорціум "на двох" - Росія та Україна, то його можна, умовно кажучи, "по-пацанячи" (на жаль, так формується енергетична політика) поділити прибутки, тендерні питання", - сказав він у ефірі Першого ділового каналу.

За його словами, у Росії немає коштів для модернізації Української ГТС.

"Росія вийде, використовуючи технічний ресурс нашої газотранспортної системи у комплексі, на міжнародний ринок і буде запозичувати капітал. У неї для розвитку своїх проектів по видобуванню на власних родовищах, про які вона розповідал при побудові "Північного потоку" європейцям, немає ресурсів. Не кажучи вже про гроші для інвестицій в українську газотранспортну систему. Тому про консорціум "на двох" треба забути", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейці зруйнували плани "Газпрому" пустити газ в обхід України

Боровик висловився за створення тристороннього консорціуму за участю Європейського союзу.

"Це цікаво, тому що ти входиш "під зонтик" європейського законодавства. А це прозорість, зрозумілість, конкурентоспроможність, вільний доступ до обсягів транспортування (газу)", - підсумував фахівець.

Зараз ви читаєте новину «У Росії немає грошей на модернізацію української "труби" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі