понеділок, 28 березня 2022 18:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії дорожчає хліб. Кремль починає запроваджувати обмеження

У Росії дорожчає хліб. Кремль починає запроваджувати обмеження
У магазинах обнулюють націнку на деякі види хлібу. Фото: pixabay.com

У Росії запроваджують мораторій на підвищення цін на хліб у звʼязку зі зростанням вартості сировини.

Для цього з держбюджету виділили 2,5 млрд руб. ($25 млн), повідомляють російські ЗМІ з посиланням на пресслужбу віцепрем'єрки РФ Вікторії Абрамченко, передає "Економічна правда".

"Для стабілізації цін на хліб уряд уже виділив 2,5 мільярдів рублів із федерального бюджету, кошти вже направлені в регіони. Це дозволить запустити механізм мораторію на підвищення цін на хліб. Завдяки федеральним і регіональним субсидіям виробники зможуть зафіксувати ціни на рівні початку або середини березня 2022 року та не допустити зростання цін до кінця року", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прощай, нємитая Росія" - Oriflame іде з РФ

Окрім цього, в торгових мереж не буде націнки на два види соціально значущого хліба.

За словами виробників, у Росії значно зросла вартість хлібобулочних виробів через підвищення цін на сировину та матеріали для виробництва готової продукції.

У РФ почався дефіцит життєво необхідних медикаментів. Не вистачає понад 80 препаратів, зокрема інсуліну та дитячого нурофену. Про зупинення інвестицій в РФ заявили фармгіганти - німецька Bayer та американська Pfizer.

Війна Російської Федерації проти України принесла величезні збитки в першу чергу російській економіці. Більшість великих світових компаній вже покинули російський ринок. Бізнес виходить із абсолютно різних сфер, а з собою забирає десятки тисяч робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «У Росії дорожчає хліб. Кремль починає запроваджувати обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі