понеділок, 03 квітня 2017 12:14

У Нацкомісії різко відреагували на вимогу Гройсмана скасувати абонплату за газ

Автор: gx.net.ua
  Нацкомісія проти скасування абонплати за газ
Нацкомісія проти скасування абонплати за газ

Голова Нацкомісії Дмитро Вовк відреагував на вимогу глави уряду Володимира Гройсмана скасувати абонплату за газ.

Вовк зазначив, що буде проти скасування абонплати. За його версією, подорожчання буде не втричі, а вдвічі, пише ТСН.

"І його можна зменшити. Для кожного споживача є можливість зменшити свою абонплату наступним чином – звернення до облгазу, якщо протягом трьох місяців він фізично не замінює трубу на меншого розміру, він зобов'язаний автоматично зменшити рахунки і ви будете платити не 90 гривень, як вам сказали, а 28 гривень з ПДВ. Ми, як комісія, ініціюватимемо зменшення тарифу на тепло. Таким чином сукупний рахунок, якщо ви маєте газову плиту і централізоване опалення, не збільшиться", - сказав голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт сказав, наскільки зростуть платіжки за газ

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні ініціював скасування абонентської плати за газ для населення, яку впровадили з 1 квітня. Окрім тарифів на газ, українці мають сплачувати ще й за приєднання їхніх будинків і квартир до газових мереж. Це враховуючи те, що в селі ці мережі люди прокладали власним коштом. Для власників квартир, які користуються лише газовими плитами, платіжки зростуть утричі. До того ж на абонплату не поширюється субсидія.

Нову методику розрахунку вартості газу ухвалили 28 березня. Новація викликала критику в експертів і виявила абсурдні приклади нарахування тарифів, що відрізняються в кілька разів, для сусідніх сіл з однаковою інфраструктурою.

Зараз ви читаєте новину «У Нацкомісії різко відреагували на вимогу Гройсмана скасувати абонплату за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі