середа, 29 березня 2017 11:00

З квітня українці платитимуть за газ по-новому

З квітня українці платитимуть за газ по-новому
З квітня українці платитимуть за газ по-новому / Фото: Деловой Славянск

З 1 квітня українці платитимуть більшу абонплату за газ. Як зміняться платіжки за газ, розповів директор енергопрограм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валентин Землянський, пише Сегодня.

"Хто опалює будинок газом, будуть у виграші. Витрата газу - 200-300 "кубів" на місяць, тобто економія на здешевлення газу перекриє введення абонплати", - пояснив Землянський.

Абонплата для помешкання з газовою плитою без лічильника становитиме 46 грн на місяць замість нинішніх 31 грн. Натомість кубометр газу подешевшає на 90 коп. Із ціни вирахують "абонплату". Платять з розрахунку 4,4 "куба" за кожного зареєстрованого мешканця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть приносити дві квитанції за газ

Власникам газових котлів для опалення абонплату розраховують від максимальної пропускної здатності лічильника. За наявності котла цей показник вищий. Абонплата становитиме 50-70 грн залежно від регіону.

Торік 1 квітня ввели абонплату за газ. Це плата за те, що абонент користується газовими мережами. Раніше її включали у вартість кубометра газу

Зараз ви читаєте новину «З квітня українці платитимуть за газ по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі