вівторок, 13 вересня 2022 16:56

У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить коштів у держбюджеті на субсидії

У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить коштів у держбюджеті на субсидії
На надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено близько 37,9 млн грн. Фото: pixabay.com

На надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено близько 37,9 млн грн у державному бюджеті на 2022 рік.

Цієї суми вистачить для підтримання громадян. Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

За даними Мінсоцполітики, субсидію в Україні зараз отримує 2,2 млн домогосподарств. Більшості родин субсидії були нараховані автоматично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна вплинула на ринок праці: вдарила по гаманцях 75% українців

"Зараз ми намагаємося донести людям інформацію, як отримати субсидію там, де через війну не працюють або погано працюють управління соціального захисту, пошта або банки. Виплати здійснюватимуться в різний спосіб, щоб кожен отримав свої кошти, зокрема й на тимчасово окупованих територіях", – зазначила Жолнович.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко повідомив, що майже 200 тис. одержувачів субсидій проживають на територіях, де органи соціального захисту населення через російську агресію не виконують повноваження як належить.

Українці, які отримують субсидію для оплати комунальних послуг і водночас прихистили в себе переселенців, можуть видихнути – одержувані за програмою "Прихисток" гроші не вплинуть на призначення субсидії.

Тобто дохід, який громадянин України отримує в рамках програми "Прихисток", не враховуватимуть, розповіла народна депутатка Галина Янченко.

Зараз ви читаєте новину «У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить коштів у держбюджеті на субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі