четвер, 08 вересня 2022 06:20

Чи вплине компенсація за переселенців на субсидію: у Раді відповіли

Чи вплине компенсація за переселенців на субсидію: у Раді відповіли
Доходи за програмою "Прихисток" в залік не підуть. Фото: ukr.net

Українці, які отримують субсидію для оплати комунальних послуг і водночас прихистили в себе переселенців, можуть видихнути – одержувані за програмою "Прихисток" гроші не вплинуть на призначення субсидії.

Тобто дохід, який громадянин України отримує в рамках програми "Прихисток", не враховуватимуть, розповіла народна депутатка Галина Янченко в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Ви можете продовжувати отримувати субсидію і допомогу з часткової компенсації комунальних послуг", – запевнила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартири в Польщі, €400 в Іспанії: на що можуть розраховувати українські біженці

Янченко нагадала, що на сайті програми "Прихисток" є докладна інструкція, як отримати компенсацію за комунальні послуги, якщо прихистив у себе переселенців.

І вона закликала українців активніше відвідувати цей сайт, пропонувати житло переселенцям або шукати його саме на цьому сайті – сьогодні там вже 16 тис. пропозицій, зокрема й за кордоном.

Нинішня зима буде складною, а опалювальний сезон – найважчим за весь час української незалежності. Gazeta.ua розбиралася, які є способи економії та до чого готуватися цієї зими.

В опалювальному сезоні 2022-2023 років субсидії продовжать виплачувати. Війна з Росією не вплине на виплату.

Водночас громадяни України, які через напад Російської Федерації втратили роботу, також зможуть отримати субсидію для оплати комунальних послуг.

Зараз ви читаєте новину «Чи вплине компенсація за переселенців на субсидію: у Раді відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі