понеділок, 21 серпня 2023 22:19

У Міненерго розповіли, чи виключатимуть світло взимку

У Міненерго розповіли, чи виключатимуть світло взимку
Україна готується до зими. Фото: tvoemisto.tv

Українцям не вимикатимуть світла взимку, оскільки енергосистему активно відновлюють та готують до опалювального сезону.

Проте виключення можливі внаслідок нових ракетних ударів російських терористів. Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка оцінила підготовку України до зими в умовах війни

"Енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження опалювального зимового сезону без відключень електроенергії. Але не виключені наслідки ворожих терористичних атак, які ми не можемо прогнозувати. Мета ворога – досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чому навчилися з погляду втримання енергосистеми, але удари ворога можуть бути модифіковані", – сказав він.

Відключення світла можливі лише, якщо окупанти повторять терор.

"Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер", – пояснив він.

Міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що генератори та павербанки зайвими не будуть.

За його словами, Україна під час опалювального сезону 2023-2024 зможе задовольнити свої потреби у виробленні електроенергії. У разі продовження атак Росії на українські енергооб'єкти, як це було торік, відключення також ймовірні, проте вони матимуть тимчасовий характер.

Зараз ви читаєте новину «У Міненерго розповіли, чи виключатимуть світло взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі