понеділок, 22 січня 2007 15:05

У Криму побудують теплоелектростанцію

Міністерство палива і енергетики України розглядає проект будівництва теплоелектростанції (ТЕС) в Криму, повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

При цьому він відзначив, що будівництво ТЕС у Криму вигідне, оскільки вона розташовуватиметься поряд з родовищами природного газу на шельфі Чорного моря.

Водночас міністр спростував інформацію про те, що Мінпаливенерго розглядає проект будівництва атомної АЕС на Кримському півострові. Міністр пояснив, що будівництво атомної електростанції в Криму недоцільне, оскільки потреби енергозабезпечення півострова не перевищують 1 000 МВт.

Нагадаємо, що 18 січня Бойко заявив, що в найближчі 4 роки потрібно збільшити виробництво електроенергії в Криму щонайменше на 400 МВт і збільшити подачу електроенергії, виробленої поза півостровом.

Крим є одним з регіонів України, які найдинамічніше розвиваються, і за останні 4 роки рівень споживання електроенергії в АРК зріс на 30%, тоді як загалом в Україні цей показник становить лише 16%, наголосив міністр, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Криму побудують теплоелектростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі