понеділок, 24 червня 2019 10:14

Транзит російського газу через Україну: у Москві висунули умову

Транзит російського газу через Україну: у Москві висунули умову
Транзит російського газу через українську газотранспортну систему готові зберегти після 2019 року на взаємоприйнятних умовах. ФОТО: prm.ua

Росія готова зберегти транзит газу через Україну, якщо будуть врегульовані судові суперечки між Газпромом і Нафтогазом.

Про це заявив перший заступник голови апарату уряду РФ Сергій Приходько, повідомляє ТАСС.

"Щодо транзиту російського газу через територію України, то ми готові його зберегти на економічно рентабельних умовах, але в разі справедливого врегулювання всіх судових суперечок між ПАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", — відзначив Приходько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північний потік-2: коли запрацює і скільки втратить Україна

За словами урядовця, концепція "Північного потоку-2" не передбачає припинення транзиту чинними маршрутами. Це стосується усіх країн, зокрема й України.

"Російська сторона неодноразово заявляла про готовність зберегти транзит газу через українську газотранспортну систему на взаємоприйнятних умовах після 2019-го. Для того, щоб це відбулося, необхідно врегулювати відносини між зацікавленими компаніями, узгодити економічні умови і створити атмосферу, що сприяє нормальному діалогу", — наголосив Приходько.

"Північний потік-2" передбачає будівництво 2-х ниток газопроводу від узбережжя Росії у Німеччину через Балтійське море. Загальна потужність газопроводу сягатиме 55 млрд куб. м газу на рік. Наразі побудовано 59% загальної протяжності.

Зараз ви читаєте новину «Транзит російського газу через Україну: у Москві висунули умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі