середа, 26 червня 2013 15:41

Трансфертне ціноутворення від влади виявилося лише "ширмою" - нардеп

Трансфертне ціноутворення від влади виявилося лише "ширмою" - нардеп
Павло Різаненко: Якщо наша поправка набере необхідну кількість голосів, то ми проголосуємо. Фото: tvi.ua

Закон про трансфертне ціноутворення у нинішній редакції набуде чинності для підприємств гірничодобувної та хімічної промисловостей лише у 2018 році.

Про це заявив народний депутат від фракції "УДАР" Павло Різаненко в ефірі "Ера-FM".

"Десятки мільярдів доларів виводять в офшор - тобто прибуток до оподаткування виводиться за кордон, у країни, де ставка податку низька. Так і крадуться кошти з бюджету де-факто. Закон про контроль за трансфертним ціноутворенням покликаний закрити цю "дірку", він є в багатьох розвинутих країнах. В Україні спроба запровадити його виявилася ширмою. Річ у тім, що в законі є виняток для гірничодобувної, хімічної промисловостей та ще кількох галузей. Для них цей закон запрацює лише з 2018 року. Тому більша частина опозиції не голосувала за цей закон", - сказав Різаненко.

За його словами, опозиція запропонувала поправку - прибрати це виключення.

"Якщо ця поправка набере необхідну кількість голосів, то ми проголосуємо за закон у другому читанні", - наголосив Різаненко.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада прийняла в першому читанні і за основу урядовий законопроект№2515 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення".

Зараз ви читаєте новину «Трансфертне ціноутворення від влади виявилося лише "ширмою" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі