четвер, 20 червня 2013 10:59

Міндоходів обіцяє, що контроль над трансфертним ціноутвореннямне не створить незручностей для бізнесу

Держконтроль трансфертного ціноутворення не створюватиме дискомфорту для представників малого та середнього бізнесу.

Про це заявив заявив глава відомства Олександр Клименко під час панельної дискусії "Doing Business in Ukraine. Покращення інвестиційного клімату".

"Завдяки прописаним нормам законодавства ця система не створить незручностей для малого та середнього бізнесу. Я вважаю, що прийняття цього закону дозволить нам рухатися в тренді, в якому зараз рухаються всі передові економіки світу. Сьогодні існує глобальний виклик до боротьби з податковими гаванями, всі працюють над тим, щоб побудувати ефективну систему контролю. Ми в Україні також це зробимо. Найголовніша мета законопроекту [про трансфертне ціноутворення, - ред.] – дотримання соціальної справедливості. Там, де є виробничі потужності, там повинен сплачуватися і податок на прибуток", - констатував Клименко.

У свою чергу президент Американської торгової палати Хорхе Зукоскі назвав трансфертну ініціативу Міндоходів "продовженням загальної позитивної податкової еволюції в Україні".

"Політика, спрямована на спрощення податкового режиму, є результатом конструктивної роботи бізнесу та податкової влади. Варто згадати впровадження концепції авансових платежів податку на прибуток і особливо виплати дивідендів. Важливим є впровадження широкого спектру електронних послуг. Ми бачимо багато позитивних кроків у цьому напрямку", - констатував Зукоскі.

Зараз ви читаєте новину «Міндоходів обіцяє, що контроль над трансфертним ціноутвореннямне не створить незручностей для бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі