пʼятниця, 02 вересня 2011 09:27

Тарифи на послуги приватних нотаріусів хочуть обмежити

Тарифи на послуги приватних нотаріусів хочуть обмежити

Міністерство юстиції України ініціює надання йому права регулювати вартість послуг приватних нотаріусів.

Як повідомила директор департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Мін'юсту Катерина Чижмарь в інтерв'ю газеті "Юридичний вісник України", відомство розробляє проект відповідних правок до закону "Про нотаріат".

"Змінами до законодавства пропонується встановити, що за вчинення нотаріальних дій, обов'язковість яких визначена законодавством, нотаріуси будуть стягувати плату в розмірі, встановленому Мін'юстом", - зазначила Чижмарь.

За її словами, можливо зрівняння вартості нотаріальних послуг, обов'язковість яких визначена законодавством, як державних, так і приватних нотаріусів.

Чижмарь нагадала, що сьогодні законодавство не встановлює максимальний розмір плати за вчинення нотаріусами нотаріальних дій: оплата приватних нотаріусів визначається за домовленістю між ними та клієнтами, хоча і не може бути дешевшою за оплату державних нотаріусів.

Вона додала, що висока вартість послуг приватних нотаріусів призводить до великих черг в державних нотаріальних конторах.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на послуги приватних нотаріусів хочуть обмежити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі