середа, 10 червня 2020 17:45

Ставки по депозитах рекордно зменшаться - експерт

Ставки по депозитах рекордно зменшаться - експерт
До кінця 2020 року ставки за річними депозитами у гривні становитимуть у середньому 10-10,5% pixabay.com

Ставки по депозитах найближчий рік можуть зменшитись. Так вважає фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків.

Експерт вважає, що до кінця 2020 року ставки за річними депозитами у гривні становитимуть у середньому 10-10,5%, а 2021-го відсотки будуть ще нижчими.

"2021 року українці будуть звикати жити в умовах ставок по депозитах менше 10% у гривні, чого не траплялося раніше", - розповів Демків сайту Minfin.com.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $5 млрд МВФ: Шмигаль розповів, що буде з грошима і чи вплинуть вони на тарифи

Водночас експерт не прогнозує буму кредитування.

"Кредитні ресурси будуть доступні категорії найбільш надійних позичальників - міжнародних компаній. Для них ставки по кредитах найнижчі у порівнянні з іншими бізнесами, які працюють в Україні. Для решти позичальників кредити будуть менш доступними" , - зазначив він.

Також, на думку аналітика, в умовах скорочення доходів населення і зростання безробіття банки зменшать і споживче кредитування.

У травні у банках на 0,4% скоротилися гривневі кошти населення. Щоправда, термінові депозити у національній валюті зросли на 0,4%.

На 0,4% зріс обсяг валютних коштів населення. Водночас термінових валютних депозитів стало менше на 0,2%, йдеться у щотижневому огляді Нацбанку.

Зараз ви читаєте новину «Ставки по депозитах рекордно зменшаться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі