середа, 10 червня 2020 09:42

$5 млрд МВФ: Шмигаль розповів, що буде з грошима і чи вплинуть вони на тарифи

$5 млрд МВФ: Шмигаль розповів, що буде з грошима і чи вплинуть вони на тарифи
Кошти підживлять дохідну частину бюджету, каже прем'єр. Фото: kmu.gov.ua

У новій програмі співпраці України з Міжнародним валютним фондом немає жорстких вимог із конкретних речей, зокрема щодо підвищення комунальних тарифів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Є прописані дорожні карти тих кроків, які потрібні Україні - антикорупційні речі, виважена грошова бюджетна політика. Щодо якихось змін цін і тарифів - це теж не прописано. Воно і не може бути прописано, це внутрішня справа України", - сказав голова уряду в ефірі телеканалу "Україна 24".

Шмигаль нагадав: в Україні ціни на електрику, газ і опалення - ринкові.

"У тарифах на опалення все ще ціну на газ закладено, наприклад, 6500 гривень. За фактом, ринкова ціна газу сьогодні становить 3200, і не видно перспектив її значного зростання. Чому українці наступного опалювального сезону повинні переплачувати за опалення, якщо в тарифах закладено 6500 грн за газ?

Тут виникає запитання щодо того, щоб ми ставили справедливу ціну. Якщо ціна падає, то вона повинна падати і для населення в тому числі і в тарифі на опалення", - заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінфіні похвалилися надходженнями в бюджет

Про транш МВФ у $5 млрд Шмигаль сказав:

"Це кошти, передбачені напряму для державного бюджету України. Бюджет сьогодні розписано, встановлено певний дефіцит, є статті, на які буде витрачено кошти. І це підживлення дохідної частини бюджету.

У нас є фонд із боротьби з Covid-19, є соціальні, економічні зобов'язання. Ми їх просто виконуватимемо відповідно до розпису держбюджету".

Міжнародний валютний фонд затвердив 18-місячну програму підтримки України. Гроші мають забезпечити платіжний баланс і бюджетну підтримку, зберігаючи при цьому досягнення у реформах, сказали в МВФ.

Зараз ви читаєте новину «$5 млрд МВФ: Шмигаль розповів, що буде з грошима і чи вплинуть вони на тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі