пʼятниця, 07 грудня 2012 14:05

Standard & Poor's понизив кредитні рейтинги України з негативним прогнозом

Standard & Poor's понизив кредитні рейтинги України з негативним прогнозом
Фото: goloskarpat.info

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's у п'ятницю знизила довгострокові суверенні рейтинги України з "BB-" до "B".

Прогноз рейтингів залишений "негативним", говориться в прес-релізі рейтингового агентства.

Згідно з повідомленням, зниження довгострокових кредитних рейтингів країни пов'язане зі значними потребами країни у зовнішньому фінансуванні, головним чином внаслідок настання термінів погашення кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогнози по рейтингу України погіршилися через обіцянки Януковича?

"Навіть у разі укладення угоди з МВФ щодо надання Україні нового стабілізаційного кредиту існує велика ймовірність невиконання вимог фонду в повній мірі - подібно до того, як це відбувалося у 2010-2011 рр.", - йдеться в повідомленні.

Крім того, S & P підтвердило короткострокові суверенні кредитні рейтинги України на рівні "В"; в той же час рейтинг за національною шкалою знижений з "uaA +" до "uaA-". Оцінка ризику переказу і конвертації валюти для українських несуверенних позичальників знижена до "В", рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту, присвоєний випуску пріоритетних незабезпечених зобов'язань в іноземній валюті, підтверджений на рівні "4".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ хоче заборонити банкам відносини з "сумнівними" партнерами

На думку експертів S & P, у разі зміни умов на міжнародних ринках або настроїв інвесторів уряд України може зіткнутися з більш високою вартістю запозичень і більш складними умовами залучення фінансування в 2013 році в порівнянні з минулим роком.

За прогнозами S & P, витрати на обслуговування зовнішнього боргу збільшаться з 6% в 2012 до 7% доходів бюджету в 2013 році. Крім того, Національний банк України (НБУ) у наступному році має виплатити МВФ $ 3,5 млрд гарантованого урядом боргу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінфіні не вірять, що Україні загрожує інфляція

При цьому експерти рейтингового агентства відзначають, що рішення НБУ про обов'язкову конвертації валютної виручки експортерами свідчить про небажання уряду проводити політику більш гнучкого валютного курсу.

Крім того, на їхню думку, питання підвищення внутрішніх тарифів на газ, консолідації бюджету і більш гнучкого режиму валютного курсу можуть призвести до затягування переговорів про укладення угоди з МВФ до 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Standard & Poor's понизив кредитні рейтинги України з негативним прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі