субота, 01 грудня 2012 12:55

Сувора економія у Словенії викликала заворушення: поліцейських закидали камінням та пляшками
10

Заворушення у Любляні
Фото: Фото: Reuters
Розгнівані протестувальники спробували прорвати кордон, який охороняв будівлю парламенту
Демонстранти закидали поліцейських камінням, пляшками і фаєрами
Невдоволення громадян викликала проведена урядом політика суворої економії

Сутичками між демонстрантами і поліцією завершилася в п'ятницю пізно ввечері багатотисячна акція протесту в столиці Словенії. Внаслідок інцидентів 10 осіб травмовано, затримано 30 порушників порядку.

Про це повідомляє словенське агентство преси STA, пише Укрінформ.

"Протести в столиці завершилися насильством, внаслідок якого травмувано багато протестувальників і поліцейських. Десятьом із травмованих надана медична допомога в Люблінській лікарні, троє поліцейських госпіталізовані. Поліція затримала близько 30 осіб", - йдеться в повідомленні.

Багатотисячна демонстрація, організована на знак протесту проти чергових фінансових утисків та нових заходів уряду із затягування пасків, проходила мирно. Але під кінець акції біля парламенту одна з груп демонстрантів під вибухи петард почала кидати каміння і пляшки в поліцейських, які у відповідь застосували сльозогінний газ і водомети.

Акції протесту, організовані за допомогою соцмережі Facebook, проходять у столиці та інших містах Словенії з початку листопада. Зокрема, відбулися демонстрації в містах Копер, Верхня Гориця, Айдовщіна і Веленє. Нові акції протесту заплановані на понеділок. Крім Любляни, наступні демонстрації повинні відбутися також в містах Марібор, Корошкі і Птуй.

У неділю, 2 грудня, в Словенії відбудеться другий тур президентських виборів. За найвищу посаду в державі змагатимуться екс-прем'єр-міністр Борут Пахор і чинний президент Данило Тюрк.

Економіка Словенії перебуває в жалюгідному стані, безробіття досягло 12%, показники рівня життя продовжують падати. Агентство Standard & Poor's пригрозило знизити кредитний рейтинг країни, якщо влада не впорається з ситуацією.

/media/video/470293/1_470293.flv

Зараз ви читаєте новину «Сувора економія у Словенії викликала заворушення: поліцейських закидали камінням та пляшками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі