субота, 24 листопада 2012 15:58

У центрі Бангкока протестувальники закидали поліцію пляшками: 11 поранених, 100 арештованих
17

В історичному центрі Бангкока проходять антиурядові демонстрації
Фото: Фото: Reuters
Поліція застосувала сльозогінний газ
Під час сутичок з поліцією були поранені 11 людей
Протестувальники вимагали відставки уряду
Понад 100 людей були затримані

Одинадцять осіб - шість цивільних осіб і п'ять поліцейських - поранені в зіткненнях між антиурядовими демонстрантами і правоохоронцями вранці в суботу на підступах до Королівської площі в історичному центрі Бангкока. Там зібралася багатотисячна демонстрація з вимогами відставки уряду.

За заявами керівництва національної поліції Таїланду, двоє з п'яти поранених поліцейських отримали тяжкі травми.

Мітинг нещодавно створеної відставними військовими антиурядової групи "Пхітхак Сіам" (Захисники Сіаму) почався в суботу зі спроб демонстрантів прорвати поліцейський кордон навколо місця проведення мітингу - Королівської площі - в стороні від влаштованих для них владою двох широких проходів. Поліція відповіла сльозогінним газом на почату близько дев'ятої ранку демонстрантами спробу прорвати кордон вантажівкою. Більше 100 людей були арештовані. У деяких з них знайдені патрони до бойових пістолетів, ножі, кийки і рогатки - всі ці предмети заборонено проносити на місце проведення мітингу, зазначає РИА "Новости".

Після події лідер "Пхітхак Сіам", відставний генерал Бунлет Кеопрасіт, звинуватив поліцію в жорстокості по відношенню до мирних демонстрантах.

"Якщо поліція продовжить подібні дії, я буду змушений звернутися за допомогою до військових", - заявив журналістам генерал.

За заявами керівництва "Пхітхак Сіам", у мітингу візьмуть участь 100 тисяч осіб. Очікується, що акція триватиме два-три дні.

Мета мітингу, як оголосили його організатори ще за місяць до заходу, - повалення уряду прем'єр-міністра Йінглака Чинавата. У своїх промовах лідери нового опозиційного руху закликали до військового перевороту і заморожуванню конституційних свобод на п'ять років з метою остаточного припинення політичного конфлікту в тайському суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Бангкока протестувальники закидали поліцію пляшками: 11 поранених, 100 арештованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі