неділя, 11 листопада 2012 18:46

У Варшаві націоналісти закидали поліцейських фаєрами та камінням
27

Фото: Фото: Reuters

У польській столиці в день святкування Дня незалежності відбулися сутички поліції з учасниками масової демонстрації націоналістичних організацій, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Учасники Маршу незалежності, який стартував сьогодні близько 16:00 за місцевим часом (17.00 за Києвом) з однієї з центральних площ міста, через кілька хвилин почали закидати правоохоронців палаючими петардами.

Поліцейські, оснащені щитами, касками, рушницями з гумовими кулями та кийками, оперативно присікають діяльність найбільш агресивних груп.

В даний час Маршалковська вулиця Варшави заповнена натовпом маніфестантів з національними прапорами і палаючими фаєрами. Загони поліції розосереджені в різних місцях по маршруту слідування учасників і в провулках.

"Люди, що рухалися в перших рядах маршу, в певний момент почали атакували поліцію, кидати в співробітників каміння, пляшки, фаєри. Поліція була змушена застосувати спецзасоби, у тому числі сльозогінний газ. На даний момент у нас є інформація, що постраждали двоє поліцейських", - говориться в повідомленні поліції, пише РИА "Новости".

У минулому році під час святкування Дня незалежності у Варшаві також відбулися заворушення. Тоді понад 200 осіб були затримані, декілька десятків громадян отримали поранення і були доставлені в лікарні. Місту було завдано серйозної шкоди.

/media/video/466508/1_466508.flv

/media/video/466508/2_466508.flv

/media/video/466508/3_466508.mp4

Відео tvn24.

Зараз ви читаєте новину «У Варшаві націоналісти закидали поліцейських фаєрами та камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі