четвер, 10 лютого 2022 14:37

Стало відомо, скільки держава заробила на розмитненні "євроблях"

Стало відомо, скільки держава заробила на розмитненні "євроблях"
Пільговий період дозволяв спрощене митне оформлення. ФОТО ДМИТРА ЛАРІНА, УП

Державний бюджет з 15 червня 2021 року до 8 лютого 2022-го отримав 3 млрд грн за розмитнення 88 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією за пільговими умовами.

"8 лютого завершився період дії спрощеного митного оформлення та оподаткування б/в авто з іноземною реєстрацією. Загалом оформлено понад 88 тис. таких транспортних засобів, до держбюджету сплачено понад 3 млрд грн", – повідомила Державна митна служба.

11 листопада 2021 року завершився основний 180-денний пільговий період, упродовж якого українці розмитнили 83 тис. авто. А 8 лютого завершився 270-денний період, протягом якого розмитнити такі автомобілі могли учасники бойових дій в ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспортний колапс і захмарні ціни на СТО - до чого призведе цьогорічний автобум

Найбільшу кількість авто розмитнили на Закарпатській митниці – 15,195 тис. автомобілів, на Київській – 11,084 тис. авто, Одеській – 10,471 тис. авто, Івано-Франківській – 6,027 тис. авто, Чернівецькій – 5,636 тис. авто, свідчать оприлюднені Госта.

Пільговий період дозволяв спрощене митне оформлення легкових автомобілів та авто для перевезення вантажів масою до 3,5 тонни, які були ввезені у митних режимах тимчасового ввезення чи транзиту та на 31 грудня 2020 року перебували в Україні, а також з року випуску яких минуло 5 років і більше.

На пільгове розмитнення давалося 180 днів з часу набуття чинності законами. Для учасників АТО — 270 днів.

Автомобілі оподатковували за пільговою ставкою — акцизною та на додану вартість.

Одна людина могла розмитнити один автомобіль. Вартість послуги залежала від віку машини, об'єму та типу двигуна.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки держава заробила на розмитненні "євроблях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі