вівторок, 23 червня 2020 09:41

США припиняють видавати робочі візи

США припиняють видавати робочі візи
Дональд Трамп підписав розпорядження про припинення видавання віз, що дозволяють іноземним громадянам працювати в США, до кінця 2020 року. Фото: pixabay.com

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про припинення видавання віз, що дозволяють іноземним громадянам працювати в США, до кінця 2020 року.

Указ стосується більшості категорій пошукачів віз -як висококваліфікованих фахівців, найманих в основному американськими компаніями з індустрії високих технологій, так і сезонних робітників, не зайнятих в сільському господарстві. За словами представників Білого дому, це рішення прийнято для того, щоб забезпечити робочими місцями американців, які втратили роботу через припинення економічної активності в США внаслідок пандемії коронавірусу. Заборона не торкнеться медичних працівників і робітників, зайнятих в харчовій промисловості, повідомляє Радіо Свобода.

Нинішній указ президента продовжує заборону на видавання віз, введену в квітні. Він діяв до вересня. Білий дім оцінює, що таким чином можна буде запобігти в'їзду в країну понад 500 тисяч іноземців. Інститут міграційної політики, неурядова організація, вважає, що заборона торкнеться 325 тисяч іноземців. Ті, хто вже отримав візи, зможуть в'їхати в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібні дипломовані спеціалісти: пояснили, як працює закон про легалізацію в Німеччині

Рішення Білого дому було піддано різкій критиці представниками кількох найбільших американських компаній і законодавцями, які стверджують, що Сполучені Штати відчувають серйозний дефіцит висококваліфікованих працівників, особливо інженерів і програмістів. Глава Google Сундар Пічай висловив "розчарування" рішенням президента Трампа. Представник корпорації Twitter назвала це рішення "недалекоглядним, що підриває економічний фундамент" Сполучених Штатів. Сенатори-республіканці Ліндсі Грем і Джон Корнін закликали президента переглянути рішення. Газета Wall Street Journal пише, що це рішення президента може бути оскаржене в суді.

Згідно з опитуваннями громадської думки, переважна більшість жителів США вважає, що Іммігранти в основному отримують роботу, в якій не зацікавлені американці.

Чорногорія та Угорщина відкрили кордони для українців. Своїх співвітчизників угорська сторона пропускає без необхідності проходити обсервацію. Від обсервації звільняються ті українці, які в'їжджають у 30-кілометрову зону не більше ніж на добу. А от Чорногорія прийматиме наших громадян лише за наявності негативного результату тесту на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «США припиняють видавати робочі візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі