вівторок, 20 жовтня 2020 20:35

"Щодня обслуговує 8-10 клієнтів". Які професії найкраще підходять для еміграції

"Щодня обслуговує 8-10 клієнтів". Які професії найкраще підходять для еміграції
Серед українців за кордоном найбільше цінуються програмісти, дизайнери, працівники салонів краси та кухарі Фото:pixabay.com

Серед українців за кордоном найбільше цінуються програмісти, дизайнери, працівники салонів краси та кухарі. Претендувати на роботу з такими професіями можна без знання мови, а працю можна знайти дуже швидко. Директор кадоровї агенції "Глобал" Віктор Дунаєнко розповідає, які заробітки чекають на тиких спеціалістів.

"Зараз великий попит на перукарів та майстрів манікюру. Причому шукають як у Поьщу, так і в Німеччину та в Чехію. Лише в Кракові працює більше тисячі салонів краси і такі майстри тут дуже потрібні. Спеціалісти з України дуже цінуються. Моя знайома винаймає місце в салоні краси. Щодня обслуговує 8-10 клієнтів. За день має близько 3 тисяч чистого заробітку. Знання мови ніхто не питає, але просять показати свою майстерність.Те ж саме з перукарями", - каже Дунаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукаю роботу: 10 найбільш оплачуваних вакансій жовтня

Для майстрів манікюру і перукарів достатньо перекласти польською ті сертифікати, які здобули в Україні. Отримати документ, який буде визнаватися у всій європі можна безкоштовно, вступивши у поліцеальну школу.

"Для програмістів неформально теж не існує документів про освіту. Достатньо виконати кілька тестових завдань. Тут потрібне технічне знання англійської. Але, якщо людина займалася програмуванням в Україні, то ніякої складності то не викличе. В Польщі багато компаній шукають і програмістів і дизайнерів. Середні заробітки - від 30 тис грн до 60 тис грн. Більші заробітки в Німеччині до 70-90 тис грн. Але для роботи в серйозних компаніях там вимагають міжнародний сертифікат програміста", - додає експерт.

Кухар теж є популярною професією, хоча кухарі заробляють менше. В середньому 22-25 тис грн. Беруть українців в піццерії, суші- бари та ресторани європейської кухні.

Українці, які мали власний малий та середній бізнес і збанкрутіли на карантині, їдуть на заробітки до Польщі.

Таких випадків значно побільшало, повідомляє Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal

Зараз ви читаєте новину «"Щодня обслуговує 8-10 клієнтів". Які професії найкраще підходять для еміграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі