середа, 02 квітня 2014 17:16

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Скоро у кримчан почнеться реальна депресія від російського "покращення" - експерт

Скоро у кримчан почнеться реальна депресія від російського "покращення" - експерт
Павло Розенко. Фото: nbnews.com.ua

Підняття зарплат і пенсій розраховані не на підвищення матеріальних благ жителів Криму, а є спланованою піар-кампанією.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутата від фракції "УДАР" Павло Розенко.

"Економіка України перебуває у важкому стані, постає питання про зменшення соціальних виплат. А тут під боком Росія показує підвищення цих виплат. Цей пропагандистський трюк розрахований на південь і схід України. Мовляв, подивіться: в Україні все погано, а в нас збільшуються виплати. Насправді жителі Криму не відчують себе багатшими, бо разом із збільшенням цін зростуть ціни на продукти харчування, комунальні послуги. Звідти уряд Росії буде виплачувати це підвищення", - сказав Розенко.

За його словами, обіцяних доплат ніхто з кримчан ще не отримав, натомість місцевий уряд вимагає офіційно оформитись тим жителям, які здають квартири в курортний сезон, і платити податок.

"Це великі гроші, яких ніхто ніколи не платив. Кримчанам також недоговорили про те, що в Росії нема спрощеної системи ведення бізнесу та спрощеної системи податків. За кілька місяців у людей почнеться реальна депресія. Вони будуть розчаровані веденням політики", - спрогнозував Розенко.

Кримчани на форумах зараз найбільше обговорюють підняття допомоги та скасування багатьох соціальних виплат при народженні дітей. Допомога при народженні дітей у Росії становить у еквіваленті 1,7 тис. грн, якщо жінка до декрету працювала не менше 5 місяців. Безробітним матерям допомогу взагалі не виплачують.

"Багато що залежить від рішення батьків щодо прийняття громадянства. В нас немає підстав здійснювати соціальні виплати громадянам Росії. Тому якщо буде відмова від українського громадянства, то на жодні виплати людина претендувати не може", - зазначив політик.

Нагадаємо, відсьогодні в Криму мали почати виплачувати дотації до пенсій та зарплат. З квітня вони становлять 25% від основного розміру пенсій.

Зараз ви читаєте новину «Скоро у кримчан почнеться реальна депресія від російського "покращення" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі