понеділок, 07 грудня 2020 16:51

Скільки мільярдів отримали безробітні з держбюджету цьогоріч

Скільки мільярдів отримали безробітні з держбюджету цьогоріч
Найактивніше виплати допомог з безробіття здійснювали влітку. Фото: pixabay

Від початку 2020 року безробітні українці отримали виплат на загальну суму 14,55 млрд грн.

Про це пише "Економічна правда".

Переважну частину виплат безробітним склали кошти Фонду соціального страхування на випадок безробіття - 10,3 млрд грн. Ще 4,25 млрд грн виплатили з Фонду протидії коронавірусу.

З травня 2020 року держава також робила виплати допомоги з часткового безробіття. Їх направили виключно з Фонду протидії коронавірусу. Загальний обсяг цих видатків склав 2,61 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому з представників малого бізнесу виплатять обіцяних Зеленським 8 тис.

Найактивніше виплати допомог з безробіття здійснювали влітку: у червні на них витратили 1,54 млрд грн, у липні - 1,79 млрд грн, а в серпні - 1,59 млрд грн.

За підсумками листопада 2020 року, держава витратила на підтримку безробітних майже 1,3 млрд грн. Для порівняння, у листопаді 2019-го видатки на підтримку безробітних складали 756,26 млн грн.

Ці виплати запровадили після секвестру державного бюджету, що відбувся у квітні 2020 року у зв'язку з оголошенням жорсткого карантину. Тоді ж уряд вирішив збільшити фінансування Фонду соціального страхування з бюджету.

Фінансову допомогу розміром 8 тис. грн не отримають підприємці, що працювали менш як 3 місяці, змінили чи припинили діяльність. Інші українці, які працюють, і фізособи-підприємці, які втратять частину доходу через посилення карантину, отримають гроші. На це з бюджету планують витратити понад 10 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки мільярдів отримали безробітні з держбюджету цьогоріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі