четвер, 26 листопада 2020 08:08

Кому з представників малого бізнесу виплатять обіцяних Зеленським 8 тис.

Кому з представників малого бізнесу виплатять обіцяних Зеленським 8 тис.
Категорія має бути заявлена першою у реєстраційних відомостях на 31 жовтня. Фото: pixabay.com

Понад 1 млн українців, що припинили роботу через карантин, отримають по 8 тис. грн фінансової допомоги на порталі та у мобільному додатку "Дія".

Про це 25 листопада заявив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

"Загальний обсяг за цим напрямком становитиме 10 млрд грн. Програма підтримки за ініціативи президента прийнята сьогодні урядом та спрямована на розгляд до ВР", - написав він.

Допомогу отримають працівники або ФОП, якщо їхній роботодавець має одну з 6-ти категорій КВЕД: роздрібна торгівля (крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами), демонстрація кінофільмів, діяльність із забезпечення стравами та напоями, тимчасове розміщування, діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг, у сфері спорту, організування відпочинку та розваг.

Категорія має бути заявлена першою у реєстраційних відомостях на 31 жовтня 2020 року. Допомога надаватиметься одноразово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд розглядає запровадження локдауну на новорічні свята

24 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що держава надасть одноразову матеріальну допомогу тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону через посилення карантину.

Анонсовану допомогу бізнесу хочуть профінансувати з фонду боротьби з Covid-19. Про це повідомив радник президента Олег Устенко, передає "Ліга. Фінанси". Він відзначив, що всі анонсовані програми підтримки обговорили з Міністром фінансів і профінансують, якщо їх підтримає парламент.

Зараз ви читаєте новину «Кому з представників малого бізнесу виплатять обіцяних Зеленським 8 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі