вівторок, 24 листопада 2020 14:22

Зеленський обіцяє допомогу ФОПам і працівникам

Зеленський обіцяє допомогу ФОПам і працівникам
8 тис. грн прийдуть вам на картку, каже президент.

Президент Володимир Зеленський записав чергове відео. Опублікував його у вівторок.

"Спіймав себе на думці, що для щастя потрібно всього 4 слова. Коханий ти станеш татом. Або ти вдруге станеш татом. Або наші полонені повертаються додому. Або лікарям виплачено усі надбавки. Або на Донбасі немає втрат.

Виявилося, що 2020-го щастя може приносити і таке незвичне поєднання 4 слів. РНК-збудника не виявлено. Я щасливий повернутися до роботи у звичному режимі. Щасливий побачити дружину та дітей не через екран телефону. Щасливий доєднатися до команди українців, які перемогли Covid", - сказав Зеленський та показав цифру тих, хто одужав - 299 358 громадян.

"Поки теленовини мовчать про хороше, бо впадуть рейтинги, і продовжують продавати вам жахіття, зраду та ненависть, я продовжую розповідати про перемоги України", - заявив Зеленський.

Він сказав, що доручив уряду розробити заходи для економічної підтримки бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді заговорили про двотижневий локдаун

"Був пошук інструментів, складні розрахунки. У результаті найближчим часом у парламент буде подано законопроєкти, які передбачатимуть таке: 1-ше - одноразова матеріальна допомога тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону через посилення карантину. Якщо ви ФОП і змушені закрити свою кав'ярню, або найманий працівник, і вас звільнять, бо кав'ярня закривається, ви зможете отримати допомогу в розмірі 8 тисяч гривень.

Як саме? 3 прості кроки. Зайти в додаток "Дія". Увести короткі дані і номер банківської картки.

Далі перевірка даних і максимум через декілька днів 8 тисяч гривень приходять вам на картку", - заявив президент. За його словами, допомогу зможуть отримати понад 1 млн громадян.

Обсяг програми становитиме майже 10 млрд грн.

Також Зеленський заявив про одноразову допомогу суб'єктам господарювання для збереження робочих місць.

"Якщо ви власник кав'ярні, через карантин скоротили час роботи, деяких працівників відправили у вимушену відпустку - тоді для виплат таким працівникам ви зможете отримати допомогу.

Це буде сума пропорційна часу так званого простою в розмірі до 8 тисяч гривень на працівника", - заявив глава держави.

Також Зеленський заявив про компенсацію витрат за сплатою єдиного соціального внеску.

"Це майже 1,5 мільярда для майже 120 тисяч юридичних осіб.

Наприклад, невелика кав'ярня, де працює 5 людей, отримає компенсацію близько 8-10 тисяч гривень. Звісно, ці програми будуть доступні не лише кав'ярням, а всім, хто постраждав від карантинних обмежень", - сказав президент.

"Далі - погашення податкового боргу. Майже 4 мільйони громадян, що мають податковий борг до 3060 гривень, цей борг буде анульовано.

І 5 - податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тисяч фізичних осіб-підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включаючи ЄСВ", - заявив Зеленський.

Також Зеленський заявив про матеріальну допомогу ФОПам, які мають дітей до 10 років.

"Сподіваємося на підтримку Верховною Радою усіх вищезазначених кроків. Після них ми ставимо не крапку, а кому. Теплої ванни, рожевих окулярів немає", - сказав президент.

11 листопада Кабінет міністрів запровадив карантин вихідного дня.

Із 00:00 суботи до 00:00 понеділка працюють лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Розважальні та торгові центри мають бути закриті.

З 21 листопада правоохоронці й уповноважені особи мають право штрафувати за неносіння маски в громадських місцях.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обіцяє допомогу ФОПам і працівникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі