середа, 20 березня 2024 15:52

Скільки грошей Україна втратила в березні через польську блокаду: в Раді назвали суму

Скільки грошей Україна втратила в березні через польську блокаду: в Раді назвали суму
В лютому 2024 року Україна втратила 7 млрд грн через блокування кордону польскими перевізниками та фермерами. Фото: Getty Images

Через блокування польськими фермерами кордону з Україною, у березні 2024 року Україна втратить 6,5 млрд грн надходжень від митниці.

В лютому 2024 року Україна вже втратила 7 млрд грн. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні бізнес порахував збитки від польських страйків. Скільки втратила кожна компанія

"6,5 млрд. грн. Стільки Україна втратить у надходженнях від митниці внаслідок блокування кордону в березні. Це півтори повністю забезпечені всім бригади. Нагадаю, що в минулому ця цифра становила 7 млрд грн", - написав Гетманцев.

20 лютого польські протестувальники почали більш жорстке обмеження руху транспорту на кордоні з Україною. Вантажівки блокували на КПП Медика - Шегині, Долгобичув - Угринів, Зосін - Устилуг, Корчова - Краковець, Гребенне - Рава-Руська та Дорогуськ - Ягодин.

Фермери висунули безліч вимог, серед яких дві основні: відмова від безмитної торгівлі з Україною і повне закриття українсько-польського кордону для вантажівок.

З вечора 17 березня до 20 березня польські фермери блокують кордон з Німеччиною. Вони вимагають скоротити вимоги Брюсселя до екологічності продукції аграрних підприємств і припинити ввозити продукцію з України.

Увечері фермери перекрили магістраль A2, яка з'єднує Берлін і Варшаву.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей Україна втратила в березні через польську блокаду: в Раді назвали суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі