четвер, 16 травня 2019 16:10

Сезон полуниці: скільки коштує вітчизняна ягода

Сезон полуниці: скільки коштує вітчизняна ягода
Справжній сезон полуниці розпочнеться за 2 тижні. Фото: HealthApple

В Україні подешевшала полуниця. З початку травня ціни на вітчизяну ягоду впали утричі.

Це пов'язано з конкуренцією з відносно дешевою імпортною продукцією, повідомляє Сегодня.

Водночас на гуртових ринках полуниці продають удвічі менше, ніж в аналогічний період торік. Коштує вона на 10-15% дорожче, ніж 2018-го - 35-55 грн/кг. Мінімальну ціну на полуницю можна буде побачити у червні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці ризикують залишитися без абрикос і вишень

"Українці стали їсти більше ягід поза сезоном збору вітчизняної продукції. Вона майже не зникає з прилавків магазинів і ринків протягом року. Цьогоріч вперше за останні 4 роки відчули істотне збільшення імпорту. На початку квітня ціни на імпортну ягоду шокували українських фермерів. Ніхто не очікував побачити грецьку й іспанську полуницю в Україні по 75-100 гривень за кілограм", - пояснює експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

Справжній сезон полуниці розпочнеться за 2 тижні. Тоді тепличні ягоди зникнуть. Масово продаватимуть ґрунтову полуницю. Фермери прогнозують низьку ціну на неї через гарний врожай.

Україна за рік збільшила імпорт овочів борщового набору вп'ятеро. Тільки за 10 місяців сезону 2018-2019 року завезла рекордні 112 тис. т продукції.

Зараз ви читаєте новину «Сезон полуниці: скільки коштує вітчизняна ягода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі