середа, 11 квітня 2012 13:31

З середини року почнеться фінансова нестабільність – експерт

З середини року почнеться фінансова нестабільність – експерт
Фото: vkurse.ua

Бюджетних доходів не вистачає на фінансування соціальних ініціатив президента.

Про це в коментарі Gazeta.ua cказав президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

"Економічних прибутків, зростання виробництва, торгівлі та ПДВ не відбувається в таких темпах, як прогнозує влада. Тому вона зараз намагається різними фіскальними методами знайти кошти, аби почати фінансування соціальних програм. Зокрема через збільшення митних платежів та акцизних зборів", - зазначив він.

Екперт нагадав, що прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що доходи і видатки держбюджету зросли на 33,3 мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ не дасть гроші на пусті обіцянки Януковича - експерт

"Таким чином хоче заспокоїти людей. Насправді видача тих же шести мільярдів на виплату заощаджень "Ощадбанку" призведе до збурення фінансової системи. З середини року почнеться фінансова нестабільність. Бізнес не захоче поступатися своїми надприбутками, який отримує з бюджету. Тоді уряд почне тиснути на Нацбанк. Якщо намагатимуться надрукувати додаткові гроші, буде дуже високе підвищення цін. Ми матимемо несталу фінансово-цінову ситуацію, тому посилиться руйнування економіки", - зауважив Лановий.

Зараз ви читаєте новину «З середини року почнеться фінансова нестабільність – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі