вівторок, 09 квітня 2013 11:02

Розцінки на проплачених мітингах упали вдвічі
6

Фото: Фото: Анна Усік

Олександр Шевчук три роки навчається в одному зі столичних університетів на фізико-математичному факультеті. Каже, отримує 600-700 грн стипендії.

"У мене батько на пенсії, а мама працює вчителькою музики в одному з райцентрів на Рівненщині, - говорить хлопець. - Щоб не брати у них гроші, почав підпрацьовувати з першого курсу. Пробував роздавати листівки біля метро, торгувати кавою, клеїти оголошення. Позаторік друг запропонував заробляти на мітингах. Одному з старшокурсників відправили на пошту відскановані сторінки паспорта. Він вніс нас у базу. Як тільки у Києві якась політична сила проводить мітинг, телефонує нам, щоб узяли участь".

Каже, на мітингах почали платити удвічі менше.

"Коли був суд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, то за день на мітингу можна було 150 гривень заробити. Платили однаково і на мітингу від БЮТу, і на акціях Партії регіонів. Потім заробітки впали до 100 гривень. Коли почали платити по 50, ми перестали прогулювати пари. За 50 гривень стояти не вигідно, особливо влітку. Більше проп'єш, бо спека. Пляшка води на Хрещатику чи Європейській площі - від 5-7 гривень", - розповів Шевчук.

Зізнається, що востаннє на мітингах добре заробляв перед виборами торік.

"За вересень і жовтень заробив майже чотири стипендії. І в палатці стояв, і спостерігачем від БЮТу був. Та й за акції тоді добре платили, а тепер більше 15-20 гривень за годину ніхто не дає. Навіть, якщо обіцяють 100 гривень, після мітингу віддадуть 50-60. Це вже на собі перевірив", - зазначив хлопець.

Одногрупники Олександра на участь у мітингах і вуличних акціях протесту реєструються через соціальні мережі "Фейсбук" і "вКонтакте".

"Раніше і я через "Контакт" на всі мітинги записувався. Після того як одна партія надула на 200 гривень, почав тільки через знайомого ходити. Він хоч не кине, завжди розраховується після акції. Правда минулого тижня під Радою обіцяв за три години 50 гривень заплатити, а віддав тільки 30. Дарма унівєр прогуляв. За пропуск старості прийдеться в два рази більше заплатити, бо "вишку" пропустив. А там така строга викладачка лекції читає", - сказав Шевчук.

За словами студента, добре заробляють на акціях ті, хто збирає людей.

"Мій знайомий Костя заробляє на мітингах добре, бо на роботу вже два роки не ходить. Правда, багато народу на нього ображається. Кажуть, йому вроді по 30 гривень на людину за годину видають, а людям він віддає тільки половину. Люди на акції ходять, як на роботу. Якщо знайти постійне місце, можна за місяць 1,5 тисячі заробляти. "Регіонали" приводять усіх проплачених. Опозиція теж замовляє людей, щоб постояли з прапорами за гроші. Але на мітинги від БЮТ приходить багато просто ідейних людей", - підсумував хлопець.

Зараз ви читаєте новину «Розцінки на проплачених мітингах упали вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі