пʼятниця, 31 серпня 2012 12:43

Організатора проплачених мітингів Багмута жорстоко побили за п'ять днів до смерті

Організатора проплачених мітингів Багмута жорстоко побили за п'ять днів до смерті
Руслан Багмут відомий тим, що набирав людей на роботу на проплачені мітинги. Фото: pravo-kiev.com

23 серпня координатора проплачених політичних мітингів і масовок, як на боці опозиції, так і на боці влади, 36-річного Руслана Багмута жорстоко побили.

Про це Gazeta.ua розповів його батько Микола Багмут. Але про те, з ким у нього виник конфлікт, рідним він нічого не розповів.

"Був з розбитою щокою, бровою і набитим оком. Вся подушка була у крові. Є тут один двічі судимий друг. Він до речі до Руслана приходив відбирати у нього мобілку за те, що якісь конфлікти у них були. Я його виганяв. І те, що він постійно над ним знущався це достовірно, бо це було на очах у того, хто мене поінформував", - розповів батько.

У версію самогубства Руслана батьки та рідні не вірять.

"Людина викинута вже мертвою. Біля тіла не було крові. Я вчора спілкувався зі слідчим і зрозумів, що все готується до того, щоб не розслідувати і не відкривати кримінальну справу", - додав батько.

За даними правоохоронців, Дмитро Багмут напередодні загибелі звертався до лікаря зі скаргами на погане самопочуття.

"Наразі встановлено, що загиблий напередодні відвідав лікаря-невропатолога і скаржився на погане самопочуття. За словами дружини, зранку 28 серпня вона помітила за чоловіком неадекватну поведінку, він періодично розмовляв сам із собою, а згодом поскаржився на проблеми з нервовою системою. У бесіді з друзями загиблого з'ясовано, що він напередодні своєї смерті висловлював наміри покінчити життя самогубством у зв'язку з хворобою. Окрім цього останнім часом його частенько бачили напідпитку", - повідомили у прес-службі столичної міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві за загадкових обставин загинув організатор проплачених мітингів

Нагадаємо, що 28 серпня Руслан Багмут за загадкових обставин випав з 16 поверху. Подія сталася у Києві по вулиці Оноре де Бальзака, 81/1, де він мешкав. Координатор громадянської організації "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський написав у соціальній мережі, що його невідомі викинули з 16 поверху житлового будинку об 11:30.

Руслан Багмут відомий тим, що набирав людей на роботу на проплачені мітинги та масовку. Людей знаходив через свою сторінку в соціальній мережі. У нього була спеціально створена для цього група "Робота: Вибори 2012, мітинги / масовки, заробіток", яка нараховувала понад 10 з половиною тисяч учасників. Відзначається, що у загиблого часто виникали фінансові питання, пов'язані з його професійною діяльністю. Одним з таких замовників був народний депутат від Партії регіонів, який замовив мітинг у день суду над екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Про це заявляв сам пан Багмут в ефірі одного з телеканалів.

"Я хотів розповісти, що Партія регіонів кидає людей на гроші. Два дні тому нам замовив мітинг депутат від Партії регіонів Олег Калашников. Сказав, що потрібно прийти в суд, тому що буде суд над Юлією Тимошенко. І потрібно прийти. Група підтримки від Партії регіонів. Пообіцяв 100 грн за день. Ми зібрали велику кількість людей. Тільки від мене 280. Всіх було приблизно 2 тис. осіб. Ми простояли весь день. Грошей нікому не заплатили", - розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Організатора проплачених мітингів Багмута жорстоко побили за п'ять днів до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі