четвер, 03 липня 2014 17:17

Росія дозволила кримчанам не повертати українські борги

Росія дозволила кримчанам не повертати українські борги
фото: finance.liga.net

Міністерство фінансів і Міністерство праці та соціального захисту анексованої Республіки Крим виступили з пропозицією пробачити збанкрутілим кримським підприємствам їх податкові зобов'язання і борги за страховими внесками до Пенсійного фонду України.

Про це на нараді з представниками Федерації незалежних профспілок Криму повідомила міністр праці та соціального захисту РК Олена Романовська, інформує Ліга.Бізнес.

За даними міністра, наразі заборгованість із заробітної плати зберігається на 122 кримських підприємствах, 37 з яких - підприємства-банкрути.

"На жаль, протягом останнього місяця сума заборгованості за ними продовжує нарощуватися і становить 110 млн руб", - повідомила Романовська.

З даного питання проведено нараду, на якій було запропоновано ряд заходів, що дозволяють погасити заборгованість підприємств із заробітної плати.

"По тих підприємствах, які мають заборгованість за страховими внесками до Пенсійного фонду України та податкові зобов'язання перед Україною, пропонується залишити ці зобов'язання перед Україною. Так ми зможемо дати можливість підприємствам почати нове життя без цих зобов'язань. Для них це буде новий виток. Вони зможуть вийти зі стану банкрутства та відновити свою господарську діяльність ", - підкреслила Олена Романовська.

Також планується провести інвентаризацію підприємств-банкрутів, у яких залишилася власність, а кошти на погашення заборгованості із зарплати співробітникам тих підприємств, у яких власності не залишилося, повинно знайти Міністерство фінансів РК.

Зараз ви читаєте новину «Росія дозволила кримчанам не повертати українські борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі