вівторок, 06 березня 2012 09:23

Росіяни зняли заборону на купівлю вагонів з України

Росіяни зняли заборону на купівлю вагонів з України

Продукція Кременчуцького сталеливарного заводу (КСЗ) знову може почати використовуватися у виробництві вагонів, що поставляються на російський ринок.

Регістр сертифікації на федеральному залізничному транспорті 2 березня відновив дію сертифіката на бічні рами КСЗ, повідомив керівник відомства Едуард Гунченко, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Замовлення підуть по вагонах".

"Кременчуцький завод прийняв рекомендовані нами заходи, які дозволили підвищити якість продукції. В Україні є всі технології для того, щоб виробляти якісну продукцію - питання в дотриманні технології виробництва", - сказав він.

Єдиний український завод, чия продукція досі перевіряється російським відомством, - "Азовелектросталь".

В КСЗ і "Азовелектросталі" коментувати рішення Регістру не стали. Високопоставлене джерело видання в КСЗ лише уточнило, що завод зобов'язався замінити за свій рахунок близько 120 бракованих виробів, де були виявлені злами бічних рам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь: Ніяких обмежень на ввезення продукції з України не буде

Росія заборонила поставки вагонів з українського лиття на початку лютого після інциденту на Далекому Сході - там з рейок зійшли 18 вагонів, було пошкоджено близько 2 км залізничної колії. Причина сходу - злам бічної рами вантажного візка виробництва української "Азовелектросталі".

Заборона на використання української лиття призвела до різкого скорочення виробництва українськими вагонобудівними заводами, кажуть учасники ринку. Дані по виробництву вагонів українськими підприємствами за лютий ще не публікувалися, але в кінці минулого року, коли РФ застосувала аналогічні заходи щодо української продукції, Крюківський вагонобудівний завод скоротив виробництво на 73%, "Дніпровагонмаш" - на 82%, а Стахановський вагонобудівний завод - на 17% (дані ІГ "АРТ-Капітал"). За оцінками старшого аналітика ІГ "АРТ-Капітал" Олексія Андрейченка, тоді тільки Крюківський завод недоотримав близько 400 млн грн виручки на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Заборона ввезення білоруських продуктів - частина "торгової війни" з Росією

Поновлення дії сертифіката на КСЗ вигідно і російським підприємствам.

"Кременчуцький завод досі залишається найважливішим на пострадянському просторі постачальником лиття. Від цього підприємства залежить більшість українських заводів і російських компаній", - сказав гендиректор російського агентства "Infoline-аналітика" Михайло Бурмістров.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зняли заборону на купівлю вагонів з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі