вівторок, 05 червня 2012 09:28

Росія вступає до СОТ на вигідніших умовах, ніж Україна - Путін

Росія вступає до СОТ на вигідніших умовах, ніж Україна - Путін
При вступі в СОТ існують ризики для окремих галузей, каже Володимир Путін. Фото: wikipedia.org

Росія після вступу до Світової організації торгівлі (СОТ) буде за низкою напрямків застосовувати перехідний період.

Про це повідомив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту Росія - ЄС.

При вступі в СОТ існують ризики для окремих галузей, зокрема для сільського господарства, сільського машинобудування, автопрому і деяких інших, пояснив Путін. При цьому він зазначив, що також є інструменти, за допомогою яких можна мінімізувати ці ризики. Деякі з них уже застосовуються.

В процесі перехідного періоду поступово вилучатиметься рівень митного захисту, який навіть після вступу буде набагато вищим, ніж в інших країнах, наприклад в Україні, з якою у Росії великий обсяг товарообігу, пояснив президент.

Водночас Путін зауважив, що Росія дотримуватиметься вже досягнутих домовленостей щодо вступу в СОТ.

Тим часом, коментуючи вимоги проекту базової угоди про партнерство між Росією і Євросоюзом, президент зазначив, що вони виходять за рамки тих зобов'язань, які прийняла на себе РФ при приєднанні до СОТ.

"Ми не можемо поки погодитися з цими пропозиціями, маючи на увазі, що ми тільки що, в тому числі з Євросоюзом, закінчили переговори щодо вступу до СОТ, погодили, підписали. Брати на себе додаткових зобов'язань поки не можемо, маючи на увазі, що в цьому разі нам потрібно буде поширювати ці зобов'язання і на інші країни - члени СОТ", - підкреслив президент, додавши, що ці проблеми будуть надалі обговорюватися на професійному - експертному - рівні.

Путін також повідомив, що не бачить ніяких суперечностей в зв'язку з входженням Росії до Митного союзу і в СОТ.

"Ми, формулюючи правила Митного союзу і Єдиного економічного простору, підготували і підписали документи цілком і повністю на принципах СОТ. Більш того, і Казахстан, і Білорусь ухвалили безпрецедентне рішення і погодилися з тим, що правила і умови приєднання Росії до СОТ будуть прийняті і цими державами. Я вважаю, що це дуже мужній, сміливий крок. Вважаю, що Євросоюз теж повинен буде це врахувати і надати всіляку підтримку при вступі цих країн до СОТ", - вважає Путін.

Зараз ви читаєте новину «Росія вступає до СОТ на вигідніших умовах, ніж Україна - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі