понеділок, 21 грудня 2015 19:03

РФ не виявила гнучкості - єврокомісар прокоментувала провал переговорів по ЗВТ

РФ не виявила гнучкості  - єврокомісар прокоментувала провал переговорів по ЗВТ
Фото: rbc.ua

На сьогоднішніх переговорах щодо зони вільної торгівлі Росія мала багато вимог, але не проявила гнучкості для досягнення компромісу.

Про це заявила єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом, коментуючи тристоронні переговори ЄС-Україна-РФ щодо ЗВТ, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"У Росії було багато вимог і деякі з них означали, що зона вільної торгівлі просто не матиме сенсу. Сьогодні з російської сторони не було гнучкості, щоб знайти рішення. Ми були вкрай здивовані. Ми пропонували створити переговорний процес з РФ після набуття чинності ЗВТ, якщо вони матимуть певні занепокоєння", - сказала Мальмстрьом.

"Ми були здивовані, коли президент Путін кілька днів тому підписав указ про призупинення дії ЗВТ між Україною та Росією. Проте ми вирішили, що сьогодні все одно необхідно провести зустріч і побачити, чи є бажання знайти рішення. Ми цілий день вели переговори, але ніякої згоди не дійшли. Отже, ці переговори завершені", - сказала Мальмстрьом.

"У нас було 22 зустрічі на різних рівнях. Ми були відкриті, щоб почути занепокоєння Росії. Деякі з них можуть бути потенціально реальними, інші – ні. І ми шукали конкретні рішення, звичайно, не йшлося про відкладення ЗВТ або зміни умов її застосування", - сказала єврокомісар.

Нагадаємо, Україна, РФ та ЄС не змогли домовитися щодо зони вільної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «РФ не виявила гнучкості - єврокомісар прокоментувала провал переговорів по ЗВТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі