середа, 25 вересня 2024 02:00

Розповіли, коли збільшать пенсії

Розповіли, коли збільшать пенсії
Розповіли про пенсійну реформу. Фото: Freepik

До кінця року мають збільшити пенсії.

"Ми плануємо комплексну пенсійну реформу, яку, я сподіваюся, зможемо реалізувати на кінець року, і пенсії будуть осучаснені, вирівняні, і тих людей, які давно вийшли на пенсію, їх пенсійне забезпечення зросте, бо воно сьогодні розбалансоване", – під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Розповіла, що вже підготували комплексний пакет законів. Дали можливість людям доплачувати собі Єдиний соціальний внесок самостійно, якщо роботодавець, наприклад, не виставляє достатню заробітну плату, а людина хоче більшу пенсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлана Білоножко чесно сказала, скільки заробляє під час війни

Це потребує 30 мільярдів гривень для того, щоб реформа якісно стартувала. Збільшення буде, окрім традиційних спланованих на цей рік індексацій та інших підтримок для пенсіонерів.

"Це дозволить вирівняти пенсії між різними пенсіонерами. Бо сьогодні найбільша проблема в тому, що один і той самий вчитель, який вийшов в 2000-х роках на пенсію і в 2020-му і має однаковий страховий стаж, розмір його пенсії буде майже вдвічі різним через особливості обрахунку пенсії", – зауважила міністр.

Міністр фінансів Сергій Марченко представив у Верховній Раді проєкт закону "Про державний бюджет України на 2025 рік". Загальний ресурс на національну безпеку та оборону у 2025 році - 2 трлн 223 млрд грн (близько 26% ВВП). Це на 530 млрд більше плану цього року.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, коли збільшать пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі