пʼятниця, 23 листопада 2012 15:46

Промислове виробництво в Україні падатиме й надалі - експерт

Промислове виробництво в Україні падатиме й надалі - експерт
Ігор Бураковський: Не думаю, що ми можемо сподіватися на поліпшення ситуації. Фото: kontrakty.ua

Тенденція падіння промислового виробництва в Україні триватиме.

Таку думку прогноз озвучив голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський у ефірі Першого ділового каналу.

"Не думаю, що ми можемо сподіватися на поліпшення ситуації. Очевидно, ця тенденція триватиме. Інше питання, що падіння може бути вже не таким сильним. Якщо уважно подивитися на динаміку промислового виробництва не у відношенні місяць до попереднього, а за відповідні періоди з минулих років, то можемо говорити про те, що перші сигнали з'явилися у березні-квітні 2012 року. Тоді економіка практично не зростала", - сказав бураковський.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, обсяг промислового виробництва в Україні в жовтні 2012 року знизився на 4,2% порівняно з жовтнем 2011 року.

Незважаючи на уповільнення падіння кумулятивне зниження промвиробництва, яке становило за підсумками дев'яти місяців 1,2%, за підсумками десяти місяців прискорилося до 1,4%.

Зазначимо, ВВП України в третьому кварталі 2012 року впав у порівнянні з третім кварталом 2011 року на 1,3%, тоді як в першому кварталі зростання становило 2%, у другому - 3%.

Крім того, в жовтні індекс споживчих цін не змінився порівняно з попереднім місяцем і відповідним місяцем минулого року. Базова інфляція в жовтні становила 0,1%, проте в річному вимірі вже понад рік триває її зменшення.

Зараз ви читаєте новину «Промислове виробництво в Україні падатиме й надалі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі