понеділок, 05 листопада 2012 13:51

Експерт розповіла, як розворушити промвиробництво

Експерт розповіла, як розворушити промвиробництво
Промислове виробництво в Україні у вересні 2012 року впало до вересня 2011 року на 7%. Фото: vkurse.ua

Відновити зростання промислового виробництва в Україні можна було би за рахунок перерозподілення вартості газу в бік збільшення тарифів для теплокомуенерго.

Таку думку висловила економіст інвестиційної компанії "Трійка.Діалог.Україна" Ірина Піонтковська в ефірі "Ера-FM".

"Якщо ми хочемо відновити зростання промисловості, то було би слушно здешевити газ для промисловості. Не сподіваючись на знижки, а перерозподілити тягар вартості газу на сектор теплокомунерго і домогосподарств", - сказала вона.

За її словами, необхідність підняття тарифів на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня є об'єктивною.

"Ціни на газ і тепло були фактично стабільними, якщо вірити офіційним даним Держстату. Але разом з тим багато інших товарів подорожчали, крім харчів ... Є об'єктивна необхідність підтягувати вартість і комунальних послуг, енергоносіїв до економічно обґрунтованого рівня", - зазначила Піонтковська.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, промислове виробництво в Україні у вересні 2012 року впало до вересня 2011 року на 7%, що гірше зниження на 4,7% в серпні, на 0,9% в червні і 1,4% - у липні.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, як розворушити промвиробництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі