пʼятниця, 14 квітня 2017 11:11

Призначили пенсію родичам померлих чорнобильців

Призначили пенсію родичам померлих чорнобильців
Отримуватимуть пенсії дружини чи чоловіки учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції першої категорії. Фото: fakty.ictv.ua

Отримуватимуть пенсії дружини чи чоловіки учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції першої категорії. Навіть якщо смерть не пов'язана з катастрофою.

За прийняття в цілому законопроекту №5594 проголосували 262 депутати, пишуть "Українські новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд шукає, чим закрити дірку у Пенсійному фонді

Відповідну зміну внесли у ст. 54 закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи".

У пояснювальній записці зазначено, що 6 627 дружин/чоловіків загиблих ліквідаторів отримають право на пенсії у зв'язку з втратою годувальника, на що потрібно додатково 174 млн грн на рік.

5 квітня 2016 року чорнобильці перекривали трасу Київ - Харків у Полтаві та Лубнах. Вимагали, щоб уряд не скорочував соціальні пільги.

20 полтавських чорнобильців біля авторинку рухалися один за одним пішохідним переходом. Схожу акцію проведи під Лубнами.

У руках люди тримали плакати з написами "Чорнобильці за соціальну справедливість", "Ліквідатори ще живі", "Ні геноциду власного народу".

Зараз ви читаєте новину «Призначили пенсію родичам померлих чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі