четвер, 17 листопада 2011 10:55

Присяжнюк розповів про "небувалий врожай" буряків

Присяжнюк розповів про "небувалий врожай" буряків

Цьогоріч вдалося стабілізувати виробництво цукру. Так, при сприятливих погодно-кліматичних умовах, буряки прогнозується зібрати з площі 537,3 тис. га та виробити з них 2 млн тонн цукру.

Про це 16 листопада після засідання Уряду повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомила прес-слежба відомства.

"Небувалий врожай цукрових буряків і обсяги цукру, що виробили аграрії цього року, дадуть можливість повністю забезпечити внутрішній ринок, зберегти цінову стабільність на цей важливий стратегічний народний продукт і створити експортний потенціал. Хоча на сьогодні Російська Федерація так і не дала дозвіл на експорт цукру на їхню територію. Але сьогодні є підстави прогнозувати, що ЄС дасть квоти в наступному році, щоб ми могли експортувати цукор до ЄС", - зауважив Присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може продати за кордон 25 мільйонів тонн зерна - експерт

Міністр також зазначив, що забезпечення сталого розвитку бурякоцукрової галузі та нарощення виробництва потребує захисту внутрішнього ринку цукру, який, "на жаль, залишається до цього часу незахищеним, зокрема, від імпорту цукру білого кристалічного з Республіки Білорусь в рамках Угоди про вільну торгівлю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна "виб'є" Францію з ринку зерна Північної Африки - експерти

Сьогодні проводиться пошук зовнішніх ринків для реалізації вітчизняного цукру на експорт. Керівництвом Міністерства аграрної політики та продовольства було проведено переговори з країнами, які мають бажання закуповувати український цукор. Серед потенційних країн, до яких планується експортувати цукор - Китай, Афганістан та інші країни Азії.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк розповів про "небувалий врожай" буряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі