пʼятниця, 29 квітня 2011 09:26

Припинення експорту російського бензину не вплине на Україну - експерт

Припинення експорту російського бензину не вплине на Україну - експерт

Припинення експорту бензину Російської Федерацією у травні 2011 року ніяк не відобразиться на Україні.

Таку думку висловив аналітик UPECO Олександр Серенко.

"Припинення експорту бензину РФ у травні 2011 року ніяк не відобразиться на Україні через те, що Україна дуже мало споживає російського бензину. У першому кварталі цього року імпорт 80-го бензину з Росії становив 430 т, що в процентному співвідношенні менше 1%", - сказав він.

Серенко зазначив, що Україна споживає в середньому 260 тис. т ДЗ, це 40% від усього імпорту.

"Збільшення експортних мит, які планує ввести в травні цього року РФ, також мало вплине на Україну. Максимум, це може вплинути на українських виробників ДЗ. Тут варто враховувати, що експортне мито змінюється щомісяця у зв'язку із нестабільною ситуацією на світовому ринку нафтопродуктів. Тому складно оцінити вплив збільшення експортних мит з боку Росії. Наші переробники нафтопродуктів заявляють, що російський уряд робить вигідну політику, спрямовану на розвиток власної переробки нафтопродуктів, а не на розвиток експорту", - заявив аналітик.

Серенко додав, що дефіцит бензину в РФ надуманий.

"У РФ існує невеликий конфлікт між трейдерами та урядом, який пов'язаний з величезними цінами на нафту. Кілька НПЗ стали на ремонт, що і призвело до так званого економічного дефіциту", - зазначив аналітик.

Нагадаємо, 28 квітня заступник міністра енергетики РФ Сергій Кудряшов заявив, що Росія для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку в травні 2011 року припиняє експорт бензину.

Зараз ви читаєте новину «Припинення експорту російського бензину не вплине на Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі