четвер, 28 квітня 2011 13:14

Росія припиняє продавати бензин за кордон

Росія припиняє продавати бензин за кордон

Росія для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку в травні 2011 року припиняє експорт бензину.

Про це повідомив сьогодні на селекторній нараді заступник міністра енергетики РФ Сергій Кудряшов.

За його словами, напередодні керівництво Міністерства енергетики (Міненерго) РФ домовилося з вертикально інтегрованими нафтовими компаніями (ВІНК) про повне припинення постачань бензину на експорт і перерозподіл цих об'ємів на внутрішньому ринку.

Як уточнив чиновник, з початку поточного року на експорт було поставлено близько 1 млн т бензину, протягом минулого року - близько 3 млн т.

"Сьогодні ми розуміємо, що запасів недостатньо", - зазначив він і висловив надію, що в травні 2011 року у тому числі за допомогою припинення експорту запаси бензину удасться відновити.

Кудряшов додав, що йдеться про бензин А-92, А-95, А-98.

В той же час заступник міністра не виключив виникнення другого "проблемного періоду" у вересні 2011 року, коли багато нафтопереробних заводів (НПЗ) виходитимуть на плановий ремонт. Проте чиновник пообіцяв, що з врахуванням отриманого досвіду вдасться серйозно підготуватися до цього часу і не допустити повтору ситуації.

Зазначимо, сьогодні в Міненерго РФ проходила селекторна нарада з представниками регіонів, де склалася несприятлива ситуація на ринку нафтопродуктів - брак бензину і дизпалива, обмеження їх продажу на автозаправних станціях (АЗС), а також стрімке зростання цін і величезні черги.

Зараз ви читаєте новину «Росія припиняє продавати бензин за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі