понеділок, 09 липня 2018 14:43

Прикордонники кажуть: українці почали більше їздити до ЄС

Українці стали частіше їздити до Європейського Союзу.

Дані статистики оприлюднили на сайті прес-центру Держприкордонслужби.

"Аналіз трафіку українців до країн ЄС красномовно свідчить, що безвізовий режим відкрив для українців нові можливості та сприяв збільшенню кількості поїздок до Європейського Союзу", – зазначають прикордонники.

З початку дії безвізу по кінець червня 2018 року громадяни України перетнули кордон з країнами ЄС понад 21 млн разів. Це на 12% більше, ніж за минулий аналогічний період.

"З перших днів червня цього року спостерігається стрімке зростання кількості українців, які віддають перевагу безвізовим поїздкам та слідують до країн ЄС виключно з біометричними паспортами. Сприяє цьому туристичний сезон та закінчення в паспортах старого зразка терміну дії віз, які раніше доводилось оформляти", – наголошують прикордонники.

У червні 2018 року зафіксовано 221 тис. поїздок українців за безвізом. Це в 2,3 рази більше ніж за перші 30 діб, статистика тоді становила майже 96 тис. осіб.

Нині ця цифра сягає від 9 до 12 тис. осіб за добу.

Автор: dpsu.gov.ua
  Українці стали частіше їздити до країн ЄС.
Українці стали частіше їздити до країн ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки пригріють біженців з України: результати опитування

Перед поїздкою у країну Шенгенської зони українцям потрібно буде пройти нову систему авторизації та інформації про подорожі (ETIAS). Таке рішення прийняв Європарламент. Дозвіл перед поїздкою мають отримувати всі громадяни країн, що не є членами ЄС, які звільнені від візових вимог, пишуть на офіційному сайті ЄП.

Нова система почне працювати з 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники кажуть: українці почали більше їздити до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі