пʼятниця, 06 липня 2018 12:32

Поляки пригріють біженців з України: результати опитування

Поляки пригріють біженців з України: результати опитування
Більше половини поляків згодні прийняти біженців-українців. Фото: podrobnosti.ua

56% громадян Польщі виступають за прийняття біженців з територій збройного конфлікту в Україні.

Це показали результати опитування Центру дослідження громадської думки (CBOS), пише tvp.info.

Майже три чверті поляків (72%) не хочуть приймати біженців із-за меж Європи. 22% громадян є прихильниками прийому мігрантів до країн ЄС. Незгоду з прийняттям Польщею біженців з-за меж Європи частіше висловлюють наймолодші респонденти (82% - від 18 до 24 років).

Позиція поляків щодо надання притулку українцям зі східних територій, де відбувається збройний конфлікт, відрізняється. Більше половини респондентів виступають за їх прийняття, і 35% - проти. Небажання прийняття до Польщі біженців з України висловлюють в основному сільські жителі (43%), малоосвічені респонденти (46%), працівники сфери обслуговування (45%), некваліфіковані робітники (59%), респонденти з доходами нижче 900 злотих на одну особу у домогосподарстві (47%) та ті, хто оцінює свої власні матеріальні умови як погані (55%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Польща звинувачує всіх, крім Росії" - філософ із Варшави

За даними CBOS, партійні вподобання не впливають на думку про прийом біженців з України.

Опитування було проведено з використанням методу прямих комп'ютерних інтерв'ю 7-14 червня. Вибірка була випадкова репрезентативна. Брали участь 989 дорослих громадян Польщі.

Спекулюючи на темі українських біженців, правляча партія Польщі "Право і Справедливість" намагається вирішити власні проблеми в рамках ЄС.
Про це в Facebook заявила в.о. голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова.

Зараз ви читаєте новину «Поляки пригріють біженців з України: результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі