середа, 19 квітня 2017 16:18

"Втрати становитимуть 30%" - синоптик про врожай плодових

"Втрати становитимуть 30%" - синоптик про врожай плодових
В Україні буде менше черешень, яблук груш та інших плодових / фото: Depo.Запоріжжя

Синоптики прогнозують можливу втрату 30% урожаю плодових через різке похолодання на Південному Сході України.

Про це каже керівник агрометеорологічного відділу Гідрометеоцентру Тетяна Адаменко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Найнесприятливіші погодні умови для плодових. Цього року раннє масове цвітіння абрикоса, ранніх сортів вишень, груш почалося майже по всій території України. Інтенсивні заморозки, зниження температури від -1 до -4 градусів пошкодили плодові. Втрати становитимуть 30 процентів - однозначно. Квітучі плодові дерева найбільше постраждають в західних і північних областях", - каже вона.

Озимим культурам нічого не загрожує. Опади поповнили запаси вологи і врожай буде хороший. Ранні посіви соняшнику і кукурудзи не пошкоджені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде холодно: Україну затиснуло між двома циклонами

До України суне ще один циклон з південного заходу, який накриє снігом Одещину.

"В Україні 20-21 квітня на Півночі випаде сильний сніг, на Півдні пройдуть сильні дощі. Далі циклон буде переміщатися через центральні, південні області на Схід", - зазначила вона.

19 квітня в Дніпрі закрили школи. Це трапилось через складні погодні умови. Таке рішення прийняв мер міста Борис Філатов. Місто засипало снігом. Через це утворились довгі корки. В'їзд і виїзд до Дніпра з боку Запоріжжя заблокований.

Зараз ви читаєте новину «"Втрати становитимуть 30%" - синоптик про врожай плодових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі