пʼятниця, 01 лютого 2013 09:50

Порошенко продав дві радіостанції

Порошенко продав дві радіостанції
Петро Порошенко продав 50% акцій радіостанцій "Ретро ФМ" і Next.

Український Медіа Холдинг (УМХ) викупив у позафракційного депутата, бізнесмена Петра Порошенка 50% акцій радіостанцій "Ретро ФМ" і Next за опціонною угодою.

Про це з посиланням на прес-службу компанії пише "Комерсант-Україна" в публікації "Петро Порошенко припиняє мовлення".

"Продаж була обговорена заздалегідь, сторони залишилися задоволені умовами", - зазначив перший віце-президент УМХ Григорій Шверк.

Тепер група - єдиний власник станцій. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 30 січня внесла зміни до ліцензій компаній.

Для Порошенко станції були непрофільними активами, від яких він вигідно позбувся, впевнені учасники ринку.

Один з учасників ринку додає, що станція "Ретро ФМ" фактично зупинилася в розвитку (її ринкова частка за останній рік не змінювалася), а для подальшого розвитку Lounge FM необхідні значні інвестиції. Станції стало майже неможливо використовувати і для політичного впливу - вони змінили формат на розважальний і втратили вплив на громадську думку, додала виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

При продажу перших 50% акцій "Ретро ФМ" (тоді воно називалося "Радіо 5") в 2007 році учасники ринку оцінювали цю частку в $10 млн. Причиною продажу називалися низькі показники - при національному покритті компанія не входила навіть до двадцятки найбільших. У минулому році, згідно з даними GfK Ukraine, "Ретро ФМ" займало третій рядок серед усіх українських станцій і першу - серед київських. Шверк стверджує, що станція приносить прибуток, але уточнити її фінансові показники відмовився. "Пілот-Україна" виявилася менш успішною - станція кілька разів змінювала формат, але жодна концепція так і не стала популярною. До того ж через постійні переформатування вона постійно пропадала з досліджень. Минулого тижня в УМХ заявили про переформатування її в Lounge FM.

"Враховуючи стагнацію ринку в останні роки, вартість компаній швидше за все не змінилася з 2007 року. За частки в двох компаніях пан Порошенко, ймовірно, отримав близько 18 мільйонів ", - зазначив керівник однієї з найбільших радіостанцій на правах анонімності.

Тим не менш Порошенко залишиться партнером УМХ по ще двом проектам - журналу "Кореспондент" і станції "Наше радіо", в яких йому належать по 50%. Партнерами УМХ також вважаються Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, яких називають співвласниками журналу "Фокус" і газети "Комсомольська правда", а також Ігор Суркіс (радіо "Динамо").

В УМХ пояснюють, що вирішили реалізувати опціон в рамках "стратегії щодо спрощення структури акціонерного капіталу".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко продав дві радіостанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі