пʼятниця, 23 вересня 2011 16:06

Попов оновить половину метро за 1,6 мільярда

Попов оновить половину метро за 1,6 мільярда

У Києві за півтора року буде оновлено 50% рухомого складу метрополітену на суму 1,6 млрд грн.

Про це заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час візиту на Крюківський вагонобудівний завод, повідомила прес-служба КМДА.

За словами Попова, Київська міська державна адміністрація розпочала реалізацію масштабної програми оновлення і модернізації рухомого складу громадського транспорту.

У рамках програми передбачається суттєве оновлення рухомого складу метрополітену. Угоду щодо реконструкції та модернізації вагонів між Києвом та Крюківським вагонобудівним заводом буде підписано найближчим часом.

"За півтора роки завдяки реалізації програми ми оновимо рухомий склад метрополітену на 50%", - сказав Олександр Попов, зазначивши, що реалізація програми - важливий крок у напрямку створення сучасної системи громадського транспорту в Києві.

За його словами, на реалізацію програми буде витрачено 1,6 млрд грн, з яких із міського бюджету - лише третина.

Під час голови КМДА з керівництвом Крюківського вагонобудівного заводу обговорювались питання можливостей заводу щодо виробництва рухомого складу для "легкого" метро.

"Ми сьогодні дуже зацікавлені в такому виді транспорту. Зокрема, вирішується питання будівництва "легкого" метро на Троєщині, що дозволить вирішити транспортну проблему мешканців масиву вже за 3-4 роки", - сказав голова КМДА.

Особливу увагу Попов акцентував на можливості організації спільного виробництва трамвайних вагонів Крюківським вагонобудівним заводом та підприємствами Києва. За словами голови КМДА, Києву важливо розвивати промисловість міста.

Зараз ви читаєте новину «Попов оновить половину метро за 1,6 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі