субота, 14 червня 2014 21:07

Переправа до Криму подорожчала вдвічі

Переправа до Криму подорожчала вдвічі

Із червня вартість переправи вантажівок з Росії до Керчі зросла вдвічі. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив перевізник Андрій Кочеловський.

" Вже тиждень за переправу платимо 6 тисяч гривень. Росія також ввела додаткову платню за кожного супроводжуючого по 161 гривні. Раніше вартість переправи для вантажівок була вдвічі нижчою. Багато хто з моїх колег відмовляються везти продукти до Криму. На переправі усі продукти звантажують в одну машину"

Росіяни підняли ціни на вантажні перевезення із порту Новоросійск до Феодосії й Керчі. Тепер переправа для вантажівки обійдеться у 20,65 тисяч рублів або 6472 гривні. Місяць тому тариф був 11,47 тисяч рублів чи 3564 гривні. Ціни змінили також на переправу з порту Анапа до Ялти. Пасажирам можна буде переправитись за 2,7 тисяч рублів або 870 гривень. Дітям до 12 років знижка наполовину. Діти до 6 років переправлятимуться безкоштовно.

"Підняття тарифів на переправу призведе до ще більшого підняття цін, - пояснює економіст Віктор Губарєв. - З Росії зараз переважно везуть хліб, молочні продукти та овочі. За такі ціни перевізникам невигідно працювати. Вже до кінця червня молоко подоростає наполовину. З ним найважча доставка. Зараз пакет молока коштує до 20 гривень, після підняття цін воно буде до 30 гривень за літр. Також суттєво бракуватиме продуктів, бо на переправі перевізники стоять у чергах по 5-8 годин. Зараз Крим доїдає продукти, які ще збереглися на складах, але за два- три місяці вони закінчаться.

Зараз ви читаєте новину «Переправа до Криму подорожчала вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua