понеділок, 29 травня 2023 12:52

Пенсії в червні: кому чекати підвищення виплат

Пенсії в червні: кому чекати підвищення виплат
Пенсіонери отримають надбавку до виплат у червні. Фото: pixabay.com

У червні українські пенсіонери отримають доплати до виплат у розмірі від 150 до 1,5 тис. грн.

Розмір підвищення пенсій після перерахунку кожного пенсіонера буде індивідуальним, заявила директорка департаменту Пенсійного фонду України Олена Охріменко в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Надбавки виплачуються згідно з індексацією пенсій, яку почали нараховувати працюючим пенсіонерам з 1 квітня. Це ті пенсіонери, які після призначення пенсії або попереднього перерахунку відпрацювали 24 місяці. Або ж ті, у кого від попереднього перерахунку чи призначення пенсії минуло щонайменше 2 роки", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро рвонув угору після вихідних: що з доларом

Розмір доплати залежатиме від страхового стажу людини та її зарплати.

"Все залежить від того, які показники людина мала, працюючи два останні роки. Враховується також заробітна плата, починаючи з 1 липня 2000 року", – уточнила Охріменко.

У ПФУ додали, що останній етап підвищення пенсій цьогоріч заплановано з 1 липня.

У березні та квітні в Україні провели масштабний перерахунок пенсій.

Зокрема, виплати підвищили пенсіонерам, які продовжують працювати та отримувати стаж. Втім, виплату підвищених пенсій буде проведено заднім числом у червні.

Громадяни отримають одночасно доплати за квітень та травень. Всього пенсійні виплати підвищили для понад 600 тисяч пенсіонерів, які продовжують працювати. Розмір підвищення залежить від розміру виплати та набутого стажу.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії в червні: кому чекати підвищення виплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі